Ένα δώρο από τη φύση, ένα δώρο για τη φύση

Καλλιέργεια, Συγκομιδή, Ελαιοποίηση, Τυποποίηση

Όλα όπως παλιά, με απλό ανεπιτήδευτο τρόπο, χωρίς προσθήκες και προσμείξεις, όλα αγνά και συνάμα όλα σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές που προσβλέπουν στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Καλλιέργεια

Χώμα πλούσιο, χλωρή λίπανση, φυσική αποστράγγιση, ήπιοι χειμώνες, ηλιοφάνεια, ευεργετικό αεράκι, περιβάλλον χωρίς ρύπανση, κλάδεμα που δεν πληγώνει την ελιά, ελάχιστη άρδευση όλα σύμφωνα με την παράδοση και την πείρα των ειδικών

  • της ελαιοκομίας στο ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας,
  • του καθηγητή Ricardo Gucci του Πανεπιστημίου της Πίζας για το κλάδεμα,
  • του Β. Φραντζoλά, δοκιμαστή και συμβούλου ελαιολάδου, M. Sc. Food Pollicy στις καλλιεργητικές πρακτικές για επίτευξη υψηλής απόδοσης και παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου.

Συγκομιδή

Λιομάζωμα στα μέσα του φθινοπώρου τότε που ο καρπός της ελιάς είναι πράσινος, πριν αρχίσει να βάφεται μωβ, τότε που όλοι οι χυμοί, οι μυρωδιές και οι θρεπτικές ουσίες είναι στην κορύφωσή τους με χειρωνακτικές μεθόδους, το ανθρώπινο χέρι τινάζει το κλαδί, μαζεύει, καθαρίζει, προστατεύει τον καρπό για να΄ ναι καλό το ελαιόλαδο

Στο ελαιοτριβείο μεταφέρονται αμέσως οι χυμώδεις ελιές μέσα σε πλαστικά κιβώτια και την ίδια μέρα αρχίζει η ελαιοποίηση.

Ελαιοποίηση

Σύνθλιψη, μάλαξη, φυγοκέντρηση, διαχωρισμός, σε ψυχρή έκθλιψη με χρονικό εύρος μάλαξης της ελαιοζύμης 30 λεπτά, ώστε να παραχθεί υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο πλούσιο σε άρωμα και πολυφαινόλες και πολύ χαμηλές οξύτητες .

Η εξαίρετη κατάσταση του καρπού κατά τη συλλογή, οι απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες σύνθλιψης και ελαιοποίησης, οι άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κατά την ψυχρή έκθλιψη του προϊόντος, εγγυώνται ελαιόλαδο, ανώτερο ποιοτικά.

Όλα σύμφωνα με τις υποδείξεις του πρωτοπόρου καθηγητή του πανεπιστημίου της Perugia M. Sevrili.

Τυποποίηση

Μεταφορά σε ανοξείδωτες δεξαμενές δημιουργώντας συνθήκες ελάχιστης οξυγόνωσης με ταυτόχρονη εισαγωγή αζώτου για την αποφυγή ανεπιθύμητων ενζύμων και διασφάλιση των χαρακτηριστικών του ελαιολάδου όπως τη στιγμή που παράγεται. Εμφιάλωση άμεση.

Τυποποίηση σε χώρο πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Εφαρμογή των κανόνων και οδηγιών του ISO 9001:2015 και τήρηση αυστηρών συνθηκών υγιεινής που διασφαλίζουν στο ακέραιο όλα τα ποιοτικά στοιχεία του προϊόντος.

Μπουκάλι απλό και απέριττο σε χρώμα πράσινο, ασπίδα προστασίας για το περιεχόμενο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, σαν σε προθήκη μουσείου.

Υψηλής Ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
Mέλι από θυμάρι, έλατο, καστανιά, άνθη πορτοκαλιού, βανίλιας
Ελιές
Πέστο λιαστής ντομάτας και πέστο μαϊντανού
Χειροποίητα σαπούνια

Pin It on Pinterest