Ελαιόλαδο

Xρυσαφένιος φυσικός χυμός.
H καθαρή, αφοπλιστικά λιτή και μαζί πλούσια γεύση μιας και μόνο σταγόνας ελαιολάδου.

E-LA-WON Super Premium EVOO

Νέα συσκευασία!

Extra παρθένο ελαιόλαδο.
Φτιαγμένο από αγριελιές, μαζί με μια σπάνια ποικιλία «Μποτσικολιά».

Διαθέσιμο σε γυάλινο λευκό μπουκάλι 500ml.

Limited edition

Χαρακτηριστικά

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο από Αγριελιές και Μποτσικολιά. Παράγεται στην Πελοπόννησο

  • Υψηλές πολυφαινόλες (1.318)
  • Χαμηλή οξύτητα (0,18)
  • Αρώματα λουλουδιών, αγκινάρας, βοτάνων και αμυγδάλου
  • Έντονα πικρό και πικάντικο.

Διατίθεται σε γυάλινη συσκευασία των 500ml & σε πολυτελή συσκευασία δώρου

Η «Αγριελιά ή Άγρελος» είναι θάμνος μακρόβιος και αθάνατος.

Κατά τον Πλίνιο, το λάδι αυτό λαμβάνεται πρώτον πιέζοντας την ελιά όταν είναι ακόμη άσπρη (άγουρη). Το αγριέλαιο, εκτός από την χαμηλή οξύτητα, είναι πιο πλούσιο σε ω-3 και ω-6 λιπαρά. Οι φαρμακευτικές ουσίες που βρίσκονται στο αγριέλαιο έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Μερικά από τα σημαντικά οφέλη στην υγεία από το αγριέλαιο:
•Ελαττώνει τη βλαβερή χοληστερόλη στο αίμα (LDL) και βοηθά στην ομαλή λειτουργία των αρτηριών εμποδίζοντας τη δημιουργία θρομβώσεων, μειώνει την αρτηριακή πίεση. Συντελεί στην καλή υγεία του εγκεφάλου, καθώς και στην καλή υγεία των οστών, ειδικότερα στα μικρά παιδιά, αφού βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε, βοηθά στην ομαλή διαδικασία της γήρανσης και είναι απαραίτητο για τους ηλικιωμένους.

Η «Μποτσικολιά» θεωρείται μια αξιόλογη ποικιλία ελιάς που φύεται στην Ηλεία, έχει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Είναι παραμελημένη και ξεχασμένη ποικιλία. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι αποτελεί την μητέρα της Ισπανικής Arbequina. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιέχονται σε ισπανικά έγγραφα, η ποικιλία εισήχθη στην Ισπανία από την Ελλάδα (Μποτσικολιά), όταν Ισπανοί θαλασσοπόροι, μεταξύ αυτών και ο Δούκας Medinaceli (Sir of Arbeca), την μετέφεραν και την φύτεψαν στην επαρχία Leida της Καταλονίας.

Pin It on Pinterest