Ελαιόλαδο

Xρυσαφένιος φυσικός χυμός.
H καθαρή, αφοπλιστικά λιτή και μαζί πλούσια γεύση μιας και μόνο σταγόνας ελαιολάδου.

E-LA-WON Super Premium ποικιλία Αγριελιά + Μποτσικολιά

Η εταιρεία E-LA-WON για να τιμήσει τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση 1821-2021 λανσάρει επετειακή, συλλεκτική, αριθμημένη limited edition φιάλη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Η ιδέα προέκυψε από μια παλιά φωτογραφία (1913) του παππού Κωνσταντή με τη στολή της προεδρικής φρουράς των Ευζώνων. Έτσι, με έμπνευση το Ελληνικό τσαρούχι, ως σύμβολο λεβεντιάς, αγωνιστικότητας και εθνικής υπερηφάνειας, δημιουργήσαμε – σε ένδειξη τιμής – την επετειακή φιάλη από ποικιλία «Αγριελιά + Μποτσικολιά».

«Δύο Χρυσά βραβεία από το Dubai για την ELAWON»

Όταν η προσπάθεια, η ποιότητα, η συνέπεια και η αξιοπιστία είναι συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη, δεν αργεί η αναγνώριση και η επιβράβευση.

Στο Διεθνή Διαγωνισμό του Dubai η ELAWON απέσπασε 2Χρυσά βραβεία ποιότητας και έτσι, ενισχύει τη θέση της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δίνοντας την ευκαιρία, στους εκεί αντιπροσώπους της, να «εκμεταλλευτούν» την υψηλή διάκριση.

Διαβάστε περισσότερα...

Όπως επισημαίνει ο CEO της εταιρείας, κος Ιωάννης Καμπούρης, «επιλέξαμε να συμμετάσχουμε σε έναν από τους μεγαλύτερους σε κύρος διαγωνισμούς, αφενός γιατί το Dubai είναι γνωστό για την πολυτέλεια και τις αγορές, καθώς 16 εκατομμύρια περίπου τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο, και αφετέρου τα ελαιόλαδα μας κατατάσσονται στα «The best Olive oils in the world» και αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό».

Η ELAWON συμμετείχε με:

  • Premium ελαιόλαδο, ποικιλίας Κουτσουρελιά και Κορωνέικη, το οποίο πρόσφατα διακρίθηκε – ύστερα από έρευνα 4,5 ετών – για την ασπίδα προστασίας του στη μάχη εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας
  • Superpremium ελαιόλαδο, ποικιλίας Αγριελιά και Μποτσικολιά, το οποίο κυκλοφορεί για φέτος σε «Επετειακή – Συλλεκτική» φιάλη για να τιμήσει την Eθνική μας επέτειο, ως πρεσβευτής του πρωτογενούς τομέα, και το οποίο, μάλιστα, έχει αποσταλεί στην Ομογένεια και σε Κυβερνητικούς φορείς.

Τέλος ο οργανοληπτικός ποιοτικός έλεγχος του διαγωνισμού DUBAI OOC Early Harvest αφορά πρωτόλαδα-αγουρόλαδα πρώιμης συγκομιδής

Νέα συσκευασία!

Extra παρθένο ελαιόλαδο.
Φτιαγμένο από αγριελιές, μαζί με μια σπάνια ποικιλία «Μποτσικολιά».

Διαθέσιμο σε γυάλινο λευκό μπουκάλι 500ml.

Limited edition

Η «Αγριελιά ή Άγρελος» είναι θάμνος μακρόβιος και αθάνατος.

Κατά τον Πλίνιο, το λάδι αυτό λαμβάνεται πρώτον πιέζοντας την ελιά όταν είναι ακόμη άσπρη (άγουρη). Το αγριέλαιο, εκτός από την χαμηλή οξύτητα, είναι πιο πλούσιο σε ω-3 και ω-6 λιπαρά. Οι φαρμακευτικές ουσίες που βρίσκονται στο αγριέλαιο έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Μερικά από τα σημαντικά οφέλη στην υγεία από το αγριέλαιο:
•Ελαττώνει τη βλαβερή χοληστερόλη στο αίμα (LDL) και βοηθά στην ομαλή λειτουργία των αρτηριών εμποδίζοντας τη δημιουργία θρομβώσεων, μειώνει την αρτηριακή πίεση. Συντελεί στην καλή υγεία του εγκεφάλου, καθώς και στην καλή υγεία των οστών, ειδικότερα στα μικρά παιδιά, αφού βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε, βοηθά στην ομαλή διαδικασία της γήρανσης και είναι απαραίτητο για τους ηλικιωμένους.

Η «Μποτσικολιά» θεωρείται μια αξιόλογη ποικιλία ελιάς που φύεται στην Ηλεία, έχει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Είναι παραμελημένη και ξεχασμένη ποικιλία. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι αποτελεί την μητέρα της Ισπανικής Arbequina. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιέχονται σε ισπανικά έγγραφα, η ποικιλία εισήχθη στην Ισπανία από την Ελλάδα (Μποτσικολιά), όταν Ισπανοί θαλασσοπόροι, μεταξύ αυτών και ο Δούκας Medinaceli (Sir of Arbeca), την μετέφεραν και την φύτεψαν στην επαρχία Leida της Καταλονίας.

Pin It on Pinterest